Au început cursurile de pictură Ebru la Institutul Yunus Emre din București

Aylin Asan

Institutul Yunus Emre din Bucureşti continuă să construiască punți culturale între Turcia și România atât prin intermediul cursurilor de limba turcă pe care le organizează, cât și prin activitățile sale culturale și artistice. Săptămâna trecută İnstitutul Yunus Emre din Bucureşti, care a sprijinit în continuare predarea limbii turce angajaților din cadrul Ministerului Apărării din România, astăzi a început și cursurile de artă tradițională turcească Ebru, potivit unui comunicat de presă remis AY TURK RADIO.

În agenda activităților din anul acesta , la data de 23 martie Institutul Yunus Emre din Bucureşti a început cursul de artă tradițională turcească Ebru. Prima perioadă a cursului, care a început cu un mare interes din partea românilor, va dura 24 de ore. După acest modul, cursul va fi desfășurat în același mod.

‘’Continuăm să construim punți culturale între Turcia și România prin intermediul cursurilor și de asemenea prin activitățile pe care le organizăm. Rodica, profesoara cursului nostru de artă tradițională turcească Ebru, a fost și ea unul dintre cursanții noștri care a participat la cursul de Ebru. Dânsa a studiat singură despre această artă, ulterior devenind profesor. Poate vom pregăti și noi viitori profesori la noul curs. Le doresc succes cursanților noștri!”, a declarat directorul Institutului Yunus Emre din București, Mustafa Yıldız

Funcționând cu 64 de centre în 54 de țări din întreaga lume, Institutul Yunus Emre continuă să promoveze limba, cultura, literatura, arta şi istoria Turciei.