Ministerul Finanţelor a atras luni 530 de milioane lei de la bănci

webadmin

Ministerul Finanţelor (MF) a împrumutat, luni, 530 milioane de lei de la bănci, prin două emisiuni de titluri de stat, potrivit datelor transmise de Banca Naţională a României (BNR).

Astfel, Finanţele au atras 300 milioane de lei printr-o emisiune de obligaţiuni de stat tip benchmark cu maturitate la 145 de luni, la un randament mediu de 8,02%, şi 230 de milioane de lei, printr-o altă emisiune de obligaţiuni cu maturitate la 30 luni, la un randament de 7,82%.

Marţi sunt programate două licitaţii suplimentare prin care statul vrea să atragă încă 90 de milioane de lei la randamentele stabilite luni pentru obligaţiuni.

Ministerul Finanţelor (MF) a planificat, în luna septembrie 2022, împrumuturi de la băncile comerciale în valoare de 4,1 miliarde de lei, la care se poate adăuga suma de 525 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Suma totală, de 4,625 miliarde de lei, este cu 960 miliarde de lei sub cea care fusese programată în august, de 5,585 miliarde lei, şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.