Preşedintele ANCOM: Sperăm să organizăm licitaţia 5G în septembrie-octombrie

Aylin Asan

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) speră să organizeze licitaţia pentru 5G în septembrie-octombrie, a declarat Vlad Stoica, preşedintele instituţiei, în cadrul Cybersecurity Forum, organizat de Financial Intelligence.

„După cum ştiţi, suntem în discuţii pentru a organiza licitaţia 5G. Sperăm să se facă în septembrie-octombrie. Nu putem să organizăm licitaţia fără Codul comunităţilor, care, din păcate, acum se află la Curtea Constituţională. Sper ca la începutul lui mai să se ia o decizie în acest sens şi să mergem mai departe”, a precizat el.

După finalizarea Codului comunicaţiilor, ANCOM are nevoie de 5-6 luni să organizeze licitaţia în condiţii de transparenţă, astfel încât să fie îndeplinite toate condiţiile de oportunitate şi eficienţă.

„Astfel încât toată lumea să fie mulţumită, atât operatorii, cât şi cetăţenii”, a mai spus oficialul ANCOM.

Întrebat dacă există riscuri mai mari în privinţa securităţii reţelelor de comunicaţii, în contextul războiului din Ucraina, el a precizat: „Nu sunt mai multe decât erau înainte. Nu avem în acest moment vulnerabilităţi pe zona de comunicaţii, mă refer strict la reţea”.

Tagged: ,