Reuniunea Consiliului de Securitate Națională

Aylin Asan

Consiliul de Securitate Națională a invitat părțile implicate în problema Ciprului să facă parte din soluție în loc să insiste asupra abordării fără compromisuri.

După ședința Consiliului de Securitate Națională, prezidată de șeful statului Recep Tayyip Erdoğan, a fost publicată o declarație.

„Țările care sprijină organizația teroristă separatistă PKK / KCK-PYD / YPG și o încurajează să-și continue atacurile care vizează pacea și stabilitatea în regiunea noastră au fost puternic condamnate” – s-a notat în această declarație și s-a mai precizat că „lupta împotriva Organizației Teroriste Fetullahiste (FETO) va continua cu determinare și fără compromisuri”.

În ceea ce privește problema Ciprului, a fost notat: ”Actorii implicați în această problemă sunt invitați să facă parte din soluție, în loc să insiste asupra abordării fără compromisuri.”

Declarația în cauză a  solicitat Armeniei să renunțe la retorici și acțiuni agresive, să își respecte angajamentele și să dezvolte cooperarea cu țările din regiune.

Sursa: TRT